fredag den 20. januar 2012

Så er vi i gang!

Laaangt om længe efter en masse diskution frem og tilbage med kommunen om, hvor højt vi må bygge...desværre synes de ikke, vi skal ligge i vejhøjde, pga. at grunden falder en del ned i det nordøstlige hjørne af grunden. Alle de andre huse på vejen ligger i vejhøjde, men det kommer vi jo så desværre ikke til!
Enden på det hele bliver, at huset kommer til at ligge ½ meter under vejhøjde, så det må vi (og har gjort) acceptere.
Vi må se positivt på det og glæde os til, at alle vejens unger kan komme og bade i vores have, når vi får skybrud i Farsø....eller også skal vi bare have lavet noget ordentligt dræn, så regnvandet kan løbe væk! Det er nok klogest at satse på det sidste! ;o)
Uanset hvad har mine kolleger i hvert fald meget sjov ud af, at hele vores grund bliver en stor svømmepøl ved førstkommende regnskyl! :o/

Jeg vil forresten undskylde på forhånd for min (og for den sags skyld Serdars) manglende viden omkring husbyggeri. Så hvis nogle fagpersoner eller i det hele taget bare personer med en lille smule viden om nybyggeri skulle falde over denne blog, er I velkomne til at grine, for der VIL helt sikkert komme ordvalg og vendinger, hvor I vil tænke: "Hvad fabler hun om" og "ved hun ikke engang, hvad det er" osv.!
Det var også en af grundene til, at jeg overvejede at kalde denne blog for "Nybyggeri for idioter", men det blev ved det mere noble og kedelige, som I kan læse øverst på bloggen.

Nå, men på trods af svømmepøl i haven og vores manglende viden lykkedes det alligevel at komme i gang. Eller det vil sige, vi gør jo ingenting udover at køre forbi (næsten) dagligt og tage billeder og glæde os over de små fremskridt der er. :o)

Lørdag d. 14. januar var dagen, hvor det første spadestik blev taget. Vi havde overvejet at sætte en rød snor op og invitere dronningen og Knud Kristensen, men det nåede vi aldrig!
I stedet fik Ullits Kloak & Entreprenør æren af at være første mand på gerningsstedet, så han gravede ud og gravede ud og gravede ud og......
Der skulle laves sandpude, og der skulle fjernes en forfærdelig masse jord, fordi huset skal ligge så lavt, som det skal! Heldigvis er det meste kørt væk igen, så det ikke ligger og fylder på grunden, for så ville håndværkerne umuligt komme til. :o)

Mandag d. 16. januar blev hullet fyldt op med sand, og de følgende dag blev brugt til at rette sandet af og køre jord væk, så nu venter vi på, at de går i gang med soklen i næste uge.

Hmm, det er vel det, indtil videre...alle facts kan I læse ude i siden!

Vi glæder os bare over, at vi langt om længe er i gang, og så krydser vi fingre for godt vejr og ingen sne. Jeg følger ikke rigtigt med i vejrudsigten og har besluttet mig for ikke at gøre det, for jeg er blevet helt bange for at jinxe det!

Vi håber, det hele går efter planen, så vi i slutningen af maj kan bestille en flyttebil og sætte kursen mod Haraldsvej! :o)

3 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til at følge med!! Og komme på sommerferie på Haraldsvej! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. DET ville være hyggeligt, så kom endelig!! Så kan Felix og Ida også grave i jord sammen! :o)))

   Slet
 2. Top!! :) Vi har sandsynligvis en uges ferie mere end Jørn har... Altså Felix og jeg..! :)

  SvarSlet